Een behandeling vinden - darmproblemen beheren

Het vinden van een behandeling voor uw darmproblemen

Met de juiste behandelingsopties kunnen darmproblemen worden behandeld. Of u nu obstipatie, ontlastingsverlies of een combinatie van beide ervaart, een juiste darmtherapie stelt u in staat om een leven te leiden zonder zorgen over ongelukken of andere complicaties.

Het goede nieuws is dat er veel opties zijn voor de behandeling van darmstoornissen. Deze variëren van conservatieve methoden, zoals veranderingen in dieet of levensstijl, tot chirurgische methoden. De behandelingsoptie die voor u geschikt is, hangt niet alleen af van de symptomen die u ervaart, maar ook van uw mobiliteit, handfunctie, onafhankelijkheid, levensstijl en natuurlijk persoonlijke voorkeuren.

Deze behandelingstypen worden vaak weergegeven als een piramide en uw zorgverlener zal waarschijnlijk aan de basis van de piramide beginnen voordat hij naar boven werkt totdat een oplossing voor u werkt.

 

Lees meer over hoe Navina Bowel Care eenvoudige, betrouwbare, innovatieve en flexibele producten biedt voor langdurige darmzorg. 

Wat is darmspoelen?

De therapie darmspoelen, soms ook wel transanale irrigatie (TAI) genoemd, is een optie wanneer andere behandelingen zoals medicijnen, dieetveranderingen en vloeistoffen niet hebben geholpen.

Hoe ongewenst ontlastingsverlies te stoppen

Iedereen die te maken heeft gehad met ongewenst ontlastingsverlies weet dat zowel de fysieke als psychologische gevolgen ernstig kunnen zijn. De kwaliteit van leven wordt (sterk) verminder en beperkt mensen te doen wat ze graag zouden willen in hun leven. Gelukkig zijn er behandelingen.