Aandoeningen gerelateerd aan blaas- en darmstoornissen

Blaas- en darmstoornissen is vaak gerelateerd aan een andere aandoening. Hier hebben we meer informatie verzameld over aandoeningen die vaak de functie van de blaas en darm beïnvloeden.

Ruggenmergletsel

Een dwarslaesie betekent dat er schade is aan het ruggenmerg, soms in combinatie met schade aan de zenuwwortels in het onderste deel van het ruggenmerg.

Ziekte van Parkinson

Hoe beïnvloedt de ziekte van Parkinson de blaas en de darm? In deze sectie verkennen we de meest voorkomende symptomen, oorzaken en behandelingen.

Spina bifida

Hoe beïnvloedt spina bifida uw blaas en darmen? Hier onderzoeken we veel voorkomende symptomen, oorzaken en gevolgen van spina bifida.

Diabetes (suikerziekte)

Diabetes (suikerziekte) kan het risico op complicaties in verschillende delen van het lichaam verhogen, zoals de blaas en de darm. Hier onderzoeken we waarom.

Vergrote prostaat (BPE)

Bent u een man met problemen aan de urinewegen en vraagt u zich af wat de oorzaak is? Hier kunt u meer lezen over de symptomen van goedaardige prostaatvergroting (BPE - benign prostate enlargement).

Multiple sclerose

Bij multiple sclerose (MS) valt het immuunsysteem de beschermende laag (myeline) aan die zenuwvezels bedekt. Dit veroorzaakt communicatieproblemen tussen de hersenen en de rest van het lichaam.

Lage anterieure resectie syndroom - LARS

Low Anterior Resection Syndrome – LARS – is een groep van symptomen of problemen die u in verschillende mate - na endeldarmkanker - kunt ervaren. Uw rectale functie zal nooit precies zijn zoals het was vóór de operatie, maar de meeste mensen kunnen een acceptabele functie bereiken.